Menu

Adem

Adem is de benzine van het lichaam. De ademing gaat vanzelf. We denken er niet over na, tenzij het mis gaat. Wanneer ademen niet vanzelf gaat, geeft het lichaam signalen. Adem te kort komen, buiten adem zijn. De adem horen. Het zijn tekenen dat het systeem uit balans is. Dan raken we het contact met de natuurlijke adembeweging kwijt.
Wat hyperventilatie, of gevoel van tekort aan adem tot gevolg kan hebben.

Wanneer je besmet bent geweest met het Coronavirus Covid-19, kunnen er ook verstoringen optreden in het ademen in rust en ook bij inspanning. De logopedist helpt hoe er weer een rustige balans optreed in het adempatroon, -beweging. En er weer vertrouwen komt in het ademenen.

Mensen met COPD en astma kunnen ondersteuning gebruiken om meer te leren over hun adem beweging. Terug naar de basis impuls van ademen, kan helpen tot rust te komen en minder vaak benauwde momenten te ervaren. De adem, de natuurlijke beweging en wat de adem zegt over hoe het met het lijf gaat, dat is het specialisme van Iris. Samen met haar kijken naar wat de signalen zijn en hoe de adem haar natuurlijke beweging kan vinden in rust en spreken.